OVER DONATELLA

Mijn naam is Donatella, ik ben Italiaans en vind het heerlijk om te koken!
Mijn achtergrond en opleiding is geheel anders. Ik heb Economie en Vreemde Talen gestudeerd en ben vervolgens werkzaam in administratieve functies geweest. Maar een passie is een passie en koken is hier één van!
Deze passie is begonnen toen ik een jaar of 8 was, in de keuken van mijn nonna Maria. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren: het allereerste gerecht dat ik maakte was ragù alla bolognese!
De mijne, een typisch Italiaanse familie, die mij onderdompelde in de vreugde van het koken en het experimenteren met eten.
De kleuren, vormen, geuren van het eten en de voorbereiding waren eenvoudigweg een belangrijk deel van onze dagelijkse ervaring. Vervolgens ben ik gaan koken voor familie en vrienden. Kennissen van mijn vrienden nodigden mij vaak uit als privékok.
Praten over passies, ik ben verliefd geworden op Ronald en dat is de reden dat ik in Nederland ben gekomen. Samen zijn we de trotse ouders van Isabella.
Ronald heeft mij altijd aangemoedigd om mijn doelen te bereiken. Toen ik twijfelde over mijn werk in Nederland, vroeg hij: “Waarom niet doen wat je echt wil?” . Mijn antwoord kwam direct: mijn taal en koken.
Ik houd van winkelen op de markt om alle verse ingrediënten in te kopen. Er zijn tevens diverse winkels die originele Italiaanse producten verkopen. Goede ingrediënten zijn de basis voor de bereiding van een goede maaltijd net zoals de passie en vaardigheden van de kok.
Ik geloof dat bij het koken, net zoals bij al het andere, je eerst jezelf tevreden moet stellen alvorens je dit voor anderen kunt doen. Mijn eerste kwalificatie is dus een vrolijke en gezonde eter!

Ben je klaar voor een temperamentvolle eetervaring? Neem gerust contact met mij op!