waarom

Geplaatst op door Donatella

Toen ik in Nederland kwam was ik geshockeerd door de kwaliteit van de Italiaanse restaurants uitgezonderd de exclusieve. Dit kwaliteitsprobleem is niet alleen beperkt tot Nederland, men vindt het overal.
De matige kwaliteit van de ingredienten, het stereotype decor en het gebrek aan enthousiasme bij de bediening geven volgens mij een onjuist beeld van de Italiaanse keuken.
De Italianen zijn wereldberoemd door hun gastvrijheid en er moet ook een reden zijn waarom de Italiaanse Keuken als één van de beste in de wereld wordt beschouwd.
Ik kan je verzekeren dat de echte Italiaanse Keuken aanzienlijk gevarieerder is dan spaghetti, “maccaroni” of pizza.
Zoals je ziet, alleen koken om te eten is niet de Italiaanse manier. Een groot deel van onze cultuur is wat we noemen: “
convivio  of convivialità”. Dit houdt in dat goed eten mensen bij elkaar brengt in een aangename atmosfeer van acceptatie en vertrouwen. Uitwisselen van ideeën  en de dagelijkse dingen die mensen bezighouden. Thuis kan een diner uren duren. Dit is veelal niet mogelijk in een restaurant waar “omzet” en marge belangrijk zijn.
Wanneer ik bij jou thuis als Italiaanse privékok kom koken, dan is er geen haast, je hoeft je nergens zorgen over te maken, het is gewoon genieten van het eten en jouw gasten.

Indien je op zoek bent naar een eerste klas Italiaanse Keuken (maar dan bij jou thuis), dan nodig ik je van harte uit mij te benaderen voor een bijzondere ervaring met een echte Italiaanse privékok!